logo   Biuro Kształcenia Praktycznego i Rozwoju Kompetencji
Menu

ul. Głęboka 31 (łącznik przed CSR), pok. 115 F
telefony: 081 445 66 30, ~67 08, ~68 93, ~61 03
ksztalcenie@up.lublin.pl
mapa Mapka



Instytucje

Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii

Ogólne Miejsca Praktyk dla Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii:

 

Biotechnologia:

 

  • Laboratoria zakładów przemysłu Rolno-Spożywczego (drożdżowego, spirytusowego, winiarskiego, piwowarskiego, mleczarskiego, mięsnego, zbożowego, itp.)
  • Ośrodki i Instytuty Naukowe (np., Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa w Puławach, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt PAN itp.)
  • Instytutu badawcze, placówki PAN oraz firmy, które prowadzą działalność badawczą i rozwojową w dziedzinie biotechnologii przemysłowej i środowiska
  • Wytwórnie preparatów do ochrony środowiska
  • Producenci preparatów enzymatycznych i biomateriałów

 

Dietetyka:

 

  • Szpitale (poradnie dietetyczne i działy żywienia w szpitalu, kuchnia ogólna, poradnie chorób układu pokarmowego i chorób metabolicznych)
  • Szpitale dziecięce (kuchnia ogólna i niemowlęca)
  • Domy Opieki Społecznej, Sanatoria
  • Żłobki, Przedszkola

 

Technologia żywności i żywienia człowieka:

 

  • Zakłady przemysłu Rolno-Spożywczego (np. mleczarnie, masarnie, piekarnie itp.)
  • Zakłady żywienia zbiorowego (np. stołówki przyszpitalne, przedszkolne, szkolne, ośrodki wczasowe itd.)

 

« wstecz