20-950 LUBLIN, ul. Akademicka 13
tel. (+ 081) 445-69-91,
445-65-81, 445-66-11
Zajęcia dydaktyczne realizowane przez pracowników Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła |
||
Przedmiot |
semestr |
wykładowca |
Kierunek: ZOOTECHNIKA |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Chów i hodowla bydła |
IV |
Prof. dr hab. ZygmuntLitwińczuk |
Przyżyciowe metody oceny produkcji zwierząt |
V |
Prof. dr hab. Jerzy Gnyp |
Technologie produkcji mleka i wołowiny |
V |
Dr hab. Witold Chabuz |
Ekologiczne systemy chowu zwierzÄ…t |
V |
Dr inż. Piotr Stanek |
studia stacjonarne II stopnia |
||
ZarzÄ…dzanie w nowoczesnych technologiach produkcji mleka |
I |
Dr hab. Witold Chabuz |
Znaczenie przeżuwaczy w środowisku przyrodniczym |
II |
Dr hab. Witold Chabuz |
Zarządzanie w produkcji wołowiny |
III |
Dr inż. Piotr Stanek |
Rynek produktów zwierzęcych |
III |
Dr inż. Waldemar Teter |
Hodowla zachowawcza zwierzÄ…t |
I |
Dr inż. Wioletta Sawicka-Zugaj |
Ekologiczna produkcja surowców i żywności pochodzenia zwierzęcego |
II |
Dr Aneta Brodziak |
Systemy kontroli jakości |
I |
Dr Aneta Brodziak |
Polityka rolna i hodowla zwierząt w UE i na świecie |
III |
Dr inż. Paweł Żółkiewski |
Kierunek: HIPOLOGIA I JEŹDZIECTWO |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Hodowla bydła |
IV |
Prof. dr hab. ZygmuntLitwińczuk |
Kierunek: OCHRONA ÅšRODOWISKA |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Wykład monograficzny |
VII |
Dr hab. Ewa JanuÅ› |
Podstawy produkcji zwierzęcej |
IV |
Dr inż. Piotr Stanek |
Produkcja zwierząt rzeźnych metodami ekologicznymi |
VII |
Dr inż. Piotr Stanek |
Rynek żywności ekologicznej |
VII |
Dr inż. Waldemar Teter |
Ochrona zasobów genetycznych |
V |
Dr inż. Wioletta Sawicka-Zugaj |
Systemy kontroli jakości |
VII |
Dr Aneta Brodziak |
Kierunek: BEZPIECZEŃSTWO I HIGIENA PRACY |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Technologie produkcji zwierzęcej |
IV |
Dr inż. Waldemar Teter |
studia stacjonarne II stopnia |
||
Różnorodność biologiczna |
II |
Dr hab. Ewa JanuÅ› |
studia niestacjonarne I stopnia |
||
Technologie produkcji zwierzęcej |
IV |
Dr inż. Waldemar Teter |
Kierunek: BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Podstawy produkcji zwierzęcej |
III |
Dr hab. Ewa JanuÅ› |
Rynek i marketing żywności |
V |
Dr inż. Waldemar Teter |
Substancje biologicznie czynne a bezpieczeństwo żywności |
III |
Dr Aneta Brodziak |
Zagrożenia w produkcji żywności |
IV |
Dr Aneta Brodziak |
Ekologiczna produkcja żywności |
V |
Dr Aneta Brodziak |
Polityka rolna UE i regulacje prawne w produkcji żywności |
IV |
Dr inż. Paweł Żółkiewski |
Kierunek: BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKACJA ŻYWNOŚCI |
||
studia stacjonarne II stopnia |
||
Światowe systemy produkcji żywności |
II |
Dr hab. Ewa JanuÅ› |
System akredytacji w Polsce |
III |
Dr Aneta Brodziak |
Zintegrowane zarzadzanie środowiskiem w łańcuchu żywnościowym/ Kontrola i certyfikacja żywności ekologicznej |
III |
Dr Aneta Brodziak |
Kierunek: BEHAWIORYSTYKA ZWIERZĄT |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Biologia zwierzÄ…t gospodarskich |
II |
Dr hab. Witold Chabuz |
Bioróżnorodność zwierząt |
VII |
Dr inż. Wioletta Sawicka-Zugaj |
studia niestacjonarne I stopnia |
||
Biologia zwierzÄ…t gospodarskich |
II |
Dr hab. Witold Chabuz |
Kierunek: BIOLOGIA |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
V |
Dr hab. Witold Chabuz |
|
Kierunek: DORADZTWO W OBSZARACH WIEJSKICH |
||
studia stacjonarne II stopnia |
||
Polityka rolna i hodowla zwierząt w UE i na świecie |
III |
Dr inż. Paweł Żółkiewski |
Kierunek: DIETETYKA |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Żywność pochodzenia zwierzęcego z produkcji klasycznej i ekologicznej |
II |
Dr inż. Piotr Stanek |
Rynek i marketing produktów żywnościowych |
I |
Dr inż. Waldemar Teter |
studia niestacjonarne I stopnia |
||
Żywność pochodzenia zwierzęcego z produkcji klasycznej i ekologicznej |
VI |
Dr inż. Piotr Stanek |
Rynek i marketing produktów żywnościowych |
II |
Dr inż. Waldemar Teter |
Kierunek: ROLNICTWO |
||
studia stacjonarne I stopnia |
||
Chów zwierząt |
III |
Prof. dr hab. Jerzy Gnyp |